Ιατρείο Νευρο Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής

ΘΕΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΦΗ  - POSITIVE PARENTING

Μεγαλώνοντας ευτυχισμένα παιδιά χωρίς τιμωρία.

Το νέο βιβλίο του Δρ. Δημητρίου Παιδίατρου Νευροαναπτυξιολόγου, μας καθοδηγεί βήμα-βήμα,πώς να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας, χωρίς τιμωρία αλλά με κανόνες κι οριοθέτηση, με στόχο μια ευτυχισμένη και λειτουργική οικογένεια, τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς. Στο βιβλίο, αναλύουμε τις τεχνικές, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν γονείς και ειδικοί, για να επιλύονται διαταραχτικές συμπεριφορές και να διατηρείται η εμπιστοσύνη και η επικοινωνία στην οικογένεια. Κόστος 25 ευρώ & έξοδα αποστολής.

ΕΞΥΠΝΟΣ ΑΛΛΑ... ΔΙΠΛΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ: ΥΨΗΛΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

Πρόκειται για χαρισματικά παιδιά, με μαθησιακές δυσκολίες,  μειωμένη κοινωνικότητα, με ΔΕΠΥ,Σ.Άσπεργκερς, δυσπραξία κι άλλες αναπτυξιακές δυσκολίες, όπως συμπεριφορικα πρόβληματα, εναντιωματική συμπεριφορά ή και μειωμένη αυτοπεποίθηση!Έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό για τα χαρισματικά στην Ελλάδα. Σας καθοδηγεί στα χαρακτηριστικά,την διάγνωση, τις ομάδες, τα προβλήματα και το τί μπορούμε να κάνουμε.Κόστος: 25€ & έξοδα αποστολής

0-3 ετώνΠΡΩΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Βήμα-βήμα, πώς να θέσουμε από την πρώτη μέρα ζωής κιόλας, τις βάσεις για μια Πρώιμη Παρέμβαση, ειδικά για παιδιά που είναι σε ομάδα Υψηλού Κινδύνου, βάσει των Επιστημονικών δεδομένων πχ γνωστά Σύνδρομα όπως μέσω προγεννητικού ελέγχου, όπως το Σύνδρομο Ντάουν-Down, παιδιά υψηλού κινδύνου,  παιδιά με αδερφάκια που έχουν Αυτισμό-Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές, παιδία με διαταραχές όρασης, ακοής και άλλων αισθητηριακών διαταραχών. Άξονας η πρώιμη ανάπτυξη της Επικοινωνίας. Κόστος 40Ευρώ & έξοδα αποστολής.

Πρόγραμμα ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ & ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Αφορά όλα τα παιδιά, Τυπικής και Μη-Τυπικής Ανάπτυξης. Θελουμε να μάθουμε στους γονείς πώς να βοηθήσουν τα παιδιά τους να ξεφύγουν από τα μοναχικά, συνήθως ηλεκτρονικά παιχνίδια. Πώς να βοηθήσουνε τα παιδιά τους να γίνουν  κοινωνικά, πιο ομαδικά. Πώς να αποφύγουν λάθη στην κοινωνικότητά τους. Συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό που δείχνει το Σωστό και το Λάθος σε Κοινωνικές Δεξιότητες. Μπορεί να γίνει επίδειξη για παρέμβαση σε παιδιά. Κόστος 25 ευρώ & έξοδα αποστολής.

ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ -ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΨΕΥΔΟΤΑΞΕΩΝ -Πρακτικός Οδηγός για Γονείς και Ειδικούς με θέμα την Σχολική προετοιμασία παιδιών με Αναπτυξιακές Διαταραχές που τώρα θα πανε σχολείο, παιδικό σταθμό νηπιαγωγειο. Το βιβλίο μας καθοδηγεί βήμα-βήμα, στο πώς να κτίσουμε τις ικανότητες ενός παιδιού, για να μπορέσει να παρακολουθήσει σχολείο, με τον πιο αποδοτικό τρόπο και αναπτύσσει την τεχνική των Ψευδοταξεων για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Το κόστος του βιβλίου είναι 25 ευρώ συν έξοδα αποστολής.

ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ κατά Δημητρίου / Πώς να σταθούμε δίπλα στο παιδί με αναπτυξιακές διαταραχές μέσα στην τάξη. Είναι σχεδιασμένος ώστε να παρέχει πρακτικές γραμμές και λύσεις, σε Συνοδούς Παράλληλης Στήριξης, όποιας ειδικότητας και αν είναι. Περιλαμβάνει βήμα-βήμα οδηγίες από την ώρα που προσέρχεται ενα παιδί, το διάλειμμα ως και την αποχώρηση. Πώς να λύνει προβλήματα στο σχολειο αλλά και την διευκόλυνση των σχέσεων με δασκάλους και γονεις. Το κόστος του βιβλίου είναι 20 ευρώ συν έξοδα αποστολής.

Το Πρόγραμμα Αναπτυξιακής Σχολικής Αξιολόγησης, είναι ένα δίτομο αξιολογητικό όργανο, βασισμένο στην ισχύουσα Ύλη του Υπ. Παιδείας Ελλάδος. Δίνει την ευκαιρία σε Γονείς και Εκπαιδευτικούς, να αξιολογήσουν, το επίπεδο του παιδιού για όλες τις τάξεις Δημοτικού, για τυπικά και μη παιδιά. Έχει τρεις βαθμίδες, Αρχική, Μέση και Τελική. Είναι επίσημο αξιολογητικό όργανο, αν ο ειδικός έχει πιστοποιηθεί με το Σεμινάριο είτε online είτε δια ζώσης. Το κόστος του δίτόμου βιβλίου (χωρίς σεμινάριο) είναι 40 Ευρώ συν έξοδα αποστολής.

Το γνωστό βιβλίο ΑΥΤΙΣΜΟΣ CHECKLIST κατά Δημητρίου περιλαμβάνει αναλυτικό πρόγραμμα αξιολόγησης και παρέμβασης, σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά και Αμερικανικά δεδομένα, ως προς τις Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος. Έχει δομημένο πρόγραμμα στοχοθεσίας για παιδιά με ΔΑΔ, πρακτικές οδηγίες εφαρμογής,  με απλά, κατανοητά λόγια και παραδείγματα, σε περισσότερες από 300 σελίδες. Περιέχει επίσης την επίσημη μετάφραση του διάσημου Ανιχνευτικού τεστ για Αυτισμό για παιδιά 16-30 μηνών, MCHAT R/F.
Κόστος 35 ευρώ συν έξοδα αποστολής.

                  Το δημοφιλές βιβλίο 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Checklist κατά Δημητρίου, αποτελείται από δύο μέρη:
Το πρώτο είναι με καρτελες ομάδων ηλικιακού εύρους πχ 5-6 ετών, στις οποίες αναγράφονται οι αναπτυξιακές δεξιότητες κάθε ομάδας, όπως Γνωστικό-Νοητικό Αναπτυξιακό πηλίκο, Κοινωνικότητα, Λεπτή και Αδρή κινητικότητα, Λεκτικό Εκφραστικό και Αντιληπτικό αναπτυξιακό πηλίκο.  Το δεύτερο μέρος περιέχει αναλυτικές οδηγίες για την εφαρμογή της πλειονότητας των δεξιοτήτων με απλή κατανοητή γλώσσα και παραδείγματα όπου χρειάζεται και κάθε παιδί πρεπει φυσικά να εξατομικεύεται. 
Κόστος 30 ευρώ συν έξοδα αποστολής.

Η Τροφική Επιλεκτικότητα και παιδιά που γενικά έχουν μικρή ποικιλία φαγητού, είναι ένα πρόβλημα που μαστίζει πολλές οικογένειες και διαταράσσει την ηρεμία του σπιτιού. Πολλά τέτοια προβλήματα, οφείλονται στις ιδιαίτερες προτιμήσεις των παιδιών, βάση των αισθητηριακών χαρακτηριστικών. Αφορά τυπικά και μη παιδιά. Το βιβλίο περιέχει πληροφορίες στο πώς να αντιληφθούμε αν υπάρχει αισθητηριακή τροφική αποστροφή, πώς διαφοροδιαγιγνώσκεται, ποια η αντιμετώπιση και ένα πλούτο ερωτημάτων από γονείς με ατις αντίστοιχες απαντήσεις! Το κόστος είναι 20 ευρώ συν έξοδα αποστολής. Αν κάποιος επιθυμεί να γίνει και Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής, τότε μπορεί να λάβει το βιβλίο, μαζί με το αντίστοιχο online σεμινάριο της ΕΕΑΣΠ και την συμμετοχή του στην ΕΕΑΣΠ, με κόστος μόνο 50 ευρώ *(ετήσια συνδρομή και εκπτώσεις σε προγράμματα και βιβλία 10%)

Παραγγελια Βιβλιων με Αντικαταβολη:

Για μεμονωμένες παραγγελίες βιβλίων και για τα Σεμινάρια της ΚΕΑΣΠ/ΕΕΑΣΠ, ισχύει η έκπτωση Μέλους ΕΕΑΣΠ 10%. Το Μέλος, οφείλει να το αναφέρει το ίδιο στο μήνυμα ότι επιθυμεί την έκπτωση.

Αν κάποιος επιλέξει τις συνολικές προσφορές, δεν ισχύει η έκπτωση της ΕΕΑΣΠ των 10%. Η έκπτωση δεν ισχύει για τα έξοδα αποστολής.