2 ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ KAI ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Με χαρά σας ανακοινώνουμε επίσημα το Διεθνές Σεμινάριο της Ελληνικής Εταιρείας Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής αναφορικά με τις εξελίξεις στον Αυτισμό και τις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές, σύμφωνα με τα τελευταία Επιστημονικά Δεδομένα. Υπάρχει η δυνατότητα Εκπαίδευσης στο PRT Επίπεδο Ι και στο PRT Επίπεδο ΙΙ, σε πακέτο, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου.

Θα πραγματοποιηθεί στην

Αθήνα

 21 & 22 Απριλίου 2018 (Σάββατο και Κυριακή)

Ξενοδοχείο President - Λεωφόρος Κηφισιάς 43

23 Απριλίου  2018 (Δευτέρα πρωί) - Εξέταση στο PRT Επιπέδου ΙΙ

Γραφεία Ελληνικής Εταιρείας Αναπτυξιακής και Συμπεριφορίκής Παιδιατρικής

Λ. Κηφισιάς 8, Αμπελοκήπους, Αθήνα


Στις 21 Απριλίου, θα μιλήσει ο διάσημος Καθηγητής Φρεντ Βόλκμαρ, Fred Volkmar, του Πανεπιστημίου του Yale, ο οποίος έχει βάλει τα σύγχρονα κριτήρια στις Διεθνείς κι Αμερικανικές Ταξινομήσεις, στον Αυτισμό και στις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές και θεωρείται η πηγή, η κορυφή στον Επιστημονικό κόσμο, για θέματα Αυτισμού παγκοσμίως. Είναι τιμή μας, να έχουμε τον Καθηγητή Βόλκμαρ στην Ελλάδα καθώς θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο να βρεθεί χρόνος να παραστεί, με το πολυάσχολο πρόγραμμά του και τις ομιλίες που δίνει σε Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο. Θα μας μιλήσει για τις νεότερες διεθνώς εξελίξεις στον Αυτισμό, για τις θεραπευτικές παρεμβάσεις και ποιες ενδείκνυνται, για τα κριτήρια για τη διάγνωση και για το πώς και ποια είναι η εξέλιξη του Αυτισμού και ενός παιδιού που είναι στο Αυτιστικό Φάσμα.


Ομιλητές επίσης θα είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχικής Υγιεινής, κος Χρήστος Πράπας. Ο κος Πράπας είναι ένας χαρισματικός άνθρωπος, με συγκλονιστικό λόγο και την βαθιά ικανότητα να γίνεται ένα με το πρόβλημα του κάθε ασθενούς και να καθοδηγεί σωστά, με γνώμονα την ποιότητα ζωής και τη θεμελίωση βάσεων που θα βοηθήσουν τους γονείς να είναι πιο ευτυχισμένοι, σε μια λειτουργική οικογένεια. Θα μας μιλήσει για την Ψυχολογία των γονέων ενός παιδιού που αντιμετωπίζει θέματα Διαχύτων Αναπτυξιακών Διαταραχών, το πώς θα αντιμετωπίσουν τους εαυτούς τους, το άγχος και τους δίκαιους φόβους τους, πώς θα αυξήσουν ή και θα διασφαλίζουν την ποιότητα της οικογενείας τους αλλά και καυτά θέματα όπως πώς θα πούνε στο παιδί τους τη διάγνωση που έχει και πότε.


Ο Δρ Δ. Δημητρίου Παπαβασιλείου MD PhD, Παιδίατρος Νευροαναπτυξιολόγος, Ειδικός στο PRT και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής, θα μας μιλήσει για την μετάβαση των Παιδιών με Αυτισμό από την παιδική ηλικία, στην εφηβεία και μετέπειτα στην ενήλικο ζωή, σύμφωνα με τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα. Στόχος μας είναι πάντα η λειτουργικότητα των παιδιών με αυτισμό και των οικογενειών τους, η ομαλή προσαρμογή τους σε ένα αναπτυσσόμενο κόσμο και η πρόληψη των αναδυομένων ικανοτήτων καθώς αυτά εξελίσσονται και η κάλυψη των αδυναμιών και ελλειμμάτων που τυχόν παρουσιάζονται, βασιζόμενοι στις δυνατές τους πτυχές!


Στις 22 Απριλίου, θα περιλαμβάνει  Σεμινάριο ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ PRT - ΚΑΙΡΙΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ και workshop Dr Bob Koegel, Dr Lynn Koegel, Dr Brittany Koegel του Stanford University, California - USA  

Η βασική θεωρία πίσω από την Εκπαίδευση Καίριων Δεξιοτήτων, βασίζεται στο ότι η συμπεριφορά εξαρτάται από «καίριες» ή ζωτικές συμπεριφορικές δεξιότητες.  Κυρίως αναφέρεται αρχικά  στην παρουσία Κινήτρου και την δυνατότητα να ανταποκρίνεται κάποιος σε πολλαπλά σήματα-cues. Η ανάπτυξη των δεξιοτήτων αυτών, θα έχει ως αποτέλεσμα «παράπλευρα κέρδη» σε άλλους συμπεριφορικούς τομείς επίσης, οι οποίοι δεν έτυχαν άμεσης επικέντρωσης κατά την παρέμβαση.

Το Pivotal Response Treatment αναγνωρίζεται διεθνώς ως μία από τις 4 επιστημονικά βασισμένες θεραπείες για τον αυτισμό ( PRT, ABA, TEEACH, DTT - 2011 Volkmar Autism: Practical guide for parents, 2005, Richard Simpson - University of Kansas).

Η θεωρία του PRT βασίζεται στην πεποίθηση ότι ο Αυτισμός είναι μία πολύ λιγότερο σοβαρή διαταραχή παρά ότι πιστεύαμε αρχικά. Απαραίτητη προϋπόθεση για θετικά αποτελέσματα είναι όπως πάντα, να υπάρχει έγκαιρη παρέμβαση και να παρέχονται οι πληροφορίες στο παιδί με τρόπο νατουραλιστικό δηλαδή όχι τεχνητό, βάση των δικών του επιθυμιών πολλές φορές και λιγότερο αυστηρά. Γιαυτό και θεωρούμε ότι το PRT είναι ένα νατουραλιστικό μοντέλο παρέμβασης, βασισμένο στις αρχές της Εφαρμοσμένης Συμπεριφορικής Ανάλυσης – ΑΒΑ. Αντί να στοχεύουμε ατομικές συμπεριφορές, μία την φορά, το PRT στοχεύει τις καίριες περιοχές δεξιοτήτων της ανάπτυξης ενός παιδιού όπως η παροχή κινήτρων, η ανταπόκριση σε πολλαπλά σήματα έναρξης, αυτοδιαχείρηση και κοινωνικές ενάρξεις.


Θα δοθεί πιστοποίηση PRT Επιπέδου Ι σε όλους τους συμμετέχοντες που δεν είναι πιστοποιημένοι. 

Θα πραγματοποιηθεί Εκπαίδευση και Εξέταση στο PRT Επιπέδου ΙΙ την επόμενη μέρα (23 Απριλίου), για τους συμμετέχοντες στο PRT Level II.

Πιστοποιητικό Επιπέδου 2 - Level II Certificate: Εισαγωγή στην εφαρμογή των τεχνικών του Pivotal Response Treatment®
Προϋπόθεση είναι η συμπλήρωση του επιπέδου 1 - Level I Certification.

Το επίπεδο 2 εκπαιδεύει του συμμετέχοντες στο να εφαρμόζουν πρακτικά της εισαγωγικές τεχνικές παρχές κινήτρων για διδασκαλία της επικοινωνίας. Απαιτείται να έχουν εργαστεί και να πληρούν τα κριτήρια αξιοπιστίας τουλάχιστον με ένα παιδί με ΔΑΔ.

Στους συμμετέχοντες θα σταλεί video με online εκπαίδευση για να παρακολουθήσουν πριν την προσέλευση στο Συνέδριο και την Εξέταση της 23ης Απριλίου.

Θα λάβουν αναλυτικές οδηγίες στο email που θα αποσταλεί με την ολοκλήρωση της εγγραφής.

Αφορά όσους έχουν ήδη πιστοποιηθεί σε παλιότερα σεμινάρια στο PRT Level I και θέλουν να συνεχίσουν στο PRT Level II.

Είναι απαραίτητη η διεκπεραίωση του PRT Επιπέδου Ι, για να πραγματοποιήσετε το Επίπεδο ΙΙ. θα ζητηθεί η πιστοποίηση του Επιπέδου Ι για να επιτραπεί η διενέργεια της εξέτασης.

Μπορείτε όμως να γραφτείτε εκ των προτέρων και στα δύο με έκπτωση, λόγω του Διεθνούς Συνεδρίου.

Δηλαδή, οι συμμετέχοντες που θα επιλέξουν το πακέτο εκπαίδευσης και στα δύο επίπεδα PRT, θα επωφεληθούν της έκπτωσης λόγω του Συνεδρίου και θα λάβουν την Online εκπαίδευση του Επιπέδου ΙΙ αλλά θα αποστείλουν μετέπειτα τα βίντεο αξιολόγησης, όταν θα έχουν νιώθουν έτοιμοι ή αν το επιλέξουν, μπορούν να προσέλθουν για επιτόπια εξέταση, στα Κέντρα Αξιολόγησης σε Αθήνα και Λευκωσία εντός 6 μηνών, με ένα παιδί, για να αξιολογηθούν ως προς την τεχνική τους και να περάσουν την εξέταση.

Υπενθυμίζουμε ότι για οποιαδήποτε περίπτωση, πρέπει να υπάρχει η έγγραφη και ενυπόγραφη συγκατάθεση του γονέως για την συμμετοχή του παιδιού και αν πρόκειται για επιτόπια παρουσία, επιβάλλεται και η παρουσία του γονέως. Δεν αξιολογείται επουδενί το παιδί αλλά η θεραπευτική τεχνική και ο θεραπευτής.

Στις 23 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί η θεωρητική και πρακτική Εξέταση των συμμετεχόντων στο PRT Επιπέδου II στα γραφεία της Ελληνικής Εταιρείας Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής, στη Λεωφόρο Κηφισιάς 8, Αμπελόκηποι, Αθήνα.

Εξεταστές θα είναι οι Καθηγητές Κέγκελ και ο Δρ Δημήτρης Δημητρίου Παπαβσιλείου MD PhD


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: θα γίνεται αλληλοδιάδοχη μετάφραση από τα Αγγλικά στα Ελληνικά.

BEBAIΩΣΕΙΣ: Θα δοθούν σημειώσεις και βεβαιώσεις παρακολούθησης τόσο του Συνεδρίου όσο και για την ξεχωριστή Πιστοποίηση του PRT.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

21 Απριλίου Σάββατο

Καθ. Φρεντ Βόλκμαρ

Κατανοόντας τον Αυτισμό: Διάγνωση, Νευροβιολογία και Κλινικά Στοιχεία

Θεραπείες Αυτισμού και Διαχύτων Αναπτυξιακών Διαταραχών: Επιστημονικά Τεκμηριωμένες θεραπείες, Εναλλακτικές Θεραπείες, Φαρμακολογία και Συννοσηρότητα

The Changing Face of Autism: Η Πορεία του Αυτισμού καθώς Εξελίσσεται το παιδί από βρέφος σε ενήλικα. Νέες προσεγγίσεις και οι αλλαγές στην βελτίωση, σύμφωνα με τη θεραπεία που ακολουθεί το παιδί

Καθ. Χρήστος Πράπας

Η Ψυχολογία της Οικογένειας του παιδιού με Αυτισμό και ΔΑΔ

Δρ Δ.Δημητρίου Παπαβασιλείου MD PhD

Ηλικιακές και Αναπτυξιακές Μεταβάσεις των παιδιών με Αυτισμό και θεραπευτική προσέγγιση


22 Απριλίου Κυριακή

PRT LEVEL I - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙΡΙΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ για παιδιά με Αυτισμό.

 

09:30-10:30         Επισκόπηση Εκπαίδευσης Καίριων Δεξιοτήτων -
                                  Pivotal Response Treatment(PRT)®
                                 
Εισαγωγή στην εκμάθηση βασικών αρχών του PRT

 

10:30-11:30           Μαθησιακό Πρόγραμμα βασισμένο στο PRT
                                 
Πώς εφαρμόζουμε την μέθοδο PRTμέσα στο σχολείο

 

11:30-12:30           Πρόγνωση & Ενάρξεις

                                  Η σημασία της αυθόρμητης έναρξης -πώς το διδάσκουμε

 

12:30-13:00          Διάλειμμα

 

13:00-14:00          Κοινωνικοποίηση
                                 
Εφαρμογή των αρχών PRTγια αύξηση κοινωνικότητας

 

14:00-15:00          Τρόποι μείωσης Διαταρακτικής Συμπεριφοράς

                                  Χρήση του PRT για δυσπροσαρμοστικές συμπεριφορές

 

15:00-15:30          Ερωτήσεις &εξατομικευμένα σχόλια23 Απριλίου

9πμ-13μμ                Εξέταση στο PRT II


ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Πρώιμες εγγραφές 250 euro μέχρι 30 Ιανουαρίου για Συνέδριο και Εκπαίδευση PRT Επίπεδο Ι.

Πρώιμες εγγραφές 450 ευρώ μέχρι 30 Ιανουαρίου για Συνέδριο και Εκπαίδευση PRT Επίπεδο Ι και PRT Εκπαίδευση ΙΙ

Πρώιμες εγγραφές 250 εύρώ μέχρι 30 Ιανουρίου για συμμετοχή στο Συνέδριο και Εκπαίδευση PRT Επίπεδο ΙΙ.

Ανεξάρτητη Πιστοποίηση στο PRT Επίπεδο ΙΙ (χωρίς συμμετοχή στο Διεθνές Συνέδριο): 250 ευρώ πάγια.

Μετά τις 30 Ιανουαρίου, οπότε και λήγει η Πρώιμη Εγγραφή, το κόστος για Συνέδριο και Εκπαίδευση PRT Επίπεδο Ι είναι 300 ευρώ μέχρι τις 30 Μαρτίου.

Μετά τις 30 Μαρτίου έως και την ημέρα του Συνεδρίου, διαμορφώνεται στα 350 ευρώ.

Μετά τις 30 Ιανουαρίου, για την Συμμετοχή στο Συνέδριο και την Εκπαίδευση PRT II, διαμορφώνεται στα 300 ευρώ μέχρι τις 30 Μαρτίου.

Μετά τις 30 Μαρτίου έως και την ημέρα του Συνεδρίου, διαμορφώνεται στα 350 ευρώ.

Η Συμμετοχή στο Συνέδριο και την Εκπαίδευση PRT Επίπεδο Ι και Επίπεδο ΙΙ, σαν προσφορά και τα δύο μαζί, παραμένει στην ίδια τιμή έως και την έναρξη του Συνεδρίου.

Όσοι έχουν παρακολουθήσει την Εκπαίδευση Καίριων Δεξιοτήτων PRT Επιπέδου Ι και έχουν πιστοποιηθεί στο PRT I , μπορούν να παρακολουθήσουν όλες τις εργασίες του συνεδρίου και να εγγραφούν στο PRT II, με την online παρακολούθηση. Η εξέταση μπορεί να διενεργηθεί την Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 στα Γραφεία της Ελληνικής Εταιρείας Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής. Εναλλακτικά μπορούν να αποστείλουν video με την εξάσκηση στη θεραπευτική διαδικασία και μετέπειτα.

Το κόστος Πιστοποίησης PRT Επίπεδο ΙΙ, ανεξάρτητα Συνεδρίου, θα κυμαίνεται στα 250 ευρώ πάγια.


ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ: Οι τιμές ειναι τελικές - συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ. Μετά τις 27 Φεβρουαρίουδεν γίνονται επιστροφές χρημάτων. Μέχρι τις 30 Ιανουαρίου αν υπάρχει κάποια ακύρωση θα κρατηθεί μόνο το 30% της συμμετοχής.

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ

Τα Μέλη της ΕΕΑΣΠ (Ελληνικής Εταιρείας Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής) με ενεργή εγγραφή, θα έχουν 10% έκπτωση όπως σε όλες τις εκδηλώσεις ή τα βιβλία. Όσοι επιθυμούν να εγγραφούν παρακαλώ να επικοινωνήσουν με την γραμματεία στο 6981477457. Κόστος πρώτης εγγραφής 50 ευρώ. Ανανέωση υπάρχουσας εγγραφής 30 ευρώ.

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Οι φοιτητές θα έχουν 10% έκπτωση με επίδειξη πάσου. Εξαιρούνται οι μεταπτυχιακοί φοιτητές οι οποίοι έχουν πλήρη εγγραφή στο Συνέδριο. 

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΔΥΟ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ ΜΑΖΙ.


Η κατάθεση για το σεμινάριο γίνεται στον Λογαριασμό Τράπεζας Πειραιώς κατόπιν όμως συνεννόησης με τη γραμματεία στο τηλέφωνο 6981477457 ή με απευθείας πληρωμή στα γραφεία της Ελληνικής Εταιρείας Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής.

Τράπεζα Πειραιώς

5079-052212-131, στο όνομα Δημήτριος Δημητρίου του Κωνσταντίνου.

Για συμμετοχές από εξωτερικό παρακαλώ χρησιμοποιείστε το IBAN είναι GR60 0172 0790 0050 7905 2212 131

Χορηγείται απόδειξη ή τιμολόγιο κατόπιν συνεννόησης με την γραμματεία τηλ 6994138988. Αν δεν ζητηθεί τιμολόγιο κατά την εγγραφή, τότε χορηγείται νόμιμη απόδειξη.

Προσοχή: Οι συμμετέχοντες, επωμίζονται τα τραπεζικά έξοδα αποστολής σε κάθε τράπεζα, κατά την κατάθεση, αν η τράπεζα δεν είναι Τρ.Πειραιώς.

Παρακαλώ να ενημερώνετε την γραμματεία με email ή μήνυμα ή τηλέφωνο, για την καταβολή του ποσού, και να είναι γραμμένη στην αιτιολογία ότι πρόκειται για την Συμμετοχή στο Σεμινάριο Αυτισμού της ΕΕΑΣΠ (Ελληνικής Εταιρείας Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής) και το όνομα του συμμετέχοντος.

Οι συμμετέχοντες έχουν οι ίδιοι την υποχρεώση να αναφέρουν την ιδιότητα του Μέλους ή του φοιτητού, για να δικαιούνται την έκπτωση της συμμετοχής.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το προγραμμα του Συνεδρίου ενδέχεται να αλλάξει ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των ομιλητών καθως περιμένουμε επιβεβαίωση και από επιπλέον ομιλητές.


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ:

Για πληροφορίες και κρατήσεις παρακαλώ επικοινωνείστε με το 6981477457 , τηλ 6994138988 και τηλ 6982819798 κος Κώστας Λασκαρίδης, στο inbox με εμαιλ στο drdimi@yahoo.com και με ηλεκτρονικές αιτήσεις στο  www.paidiatriki.com

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΥ

Παρακαλώ επιλέξτε το Σεμινάριο που σας ενδιαφέρει:

ΜΕΛΟΣ ΕΕΑΣΠ - 10% έκπτωση
Φοιτητές - Συμμετοχή: