Ανιχνευτικό Τεστ Αυτισμού MCHAT RF

Δωρεάν Ανίχνευση Αυτισμού με το Ανιχνευτικό Τεστ MCHAT R/F

Το MCHAT R/F θεωρείται διεθνώς αυτή την στιγμή το καλύτερο τεστ ανίχνευσης Αυτισμου-Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών παγκοσμίως.

Η Κυπριακή και η Ελληνική Εταρεία Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής το διαθέτει σε όλους ανεξαιρέτως δωρεάν αλλά και και χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο facebook www.facebook.com/EEASP

Μπορείτε να το διανείμετε δωρεάν και χωρίς περιορισμό όπου κρίνετε χρήσιμο. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέρος βιβλίων, ιστοσελίδων ή άλλων ενημερωτικών μέσων ή για οποιοδήποτε εμπορικό σκοπό, χωρίς τη σύμφωνο γνώμη των μεταφραστών και της συγγραφέως.


Κατεβάστε εντελώς δωρεάν το Ανιχνευτικό Τεστ Αυτισμού MCHAT RF εδώ.


Στις 23 Οκτωβρίου, στο μεγάλο Διεθνές Σεμιναριο του Αυτισμού στην Αθήνα, είχαμε την χαρά να ειναι μαζί μας η δημιουργός του Τεστ Δρ Νταϊάνα Ρόμπινς, Καθηγήτρια των Πανεπστημίων της Georgia και Drexel της Φιλαδέλφια.

Στο Συνέδριοπαρουσιάστηκανκαι τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών για την ανίχνευση με το συγκεκριμένο εργαλείο, κάτι που ανατρέπει τα δεδομένα της χώρας μας ως προς τις έρευνες για τον Αυτισμό.

Οδηγίες για χρήση: ToM-CHAT-R/F εχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται με το M-CHAT-R. ToM-CHAT-R ειναι έγκυρο για ανίχνευση νηπίων μεταξύ 16 και 30 μηνών , για να εκτιμήσει την πιθανότητα κινδύνου για διαταραχή αυτιστικού φάσματος (ΔΑΦ).

Οι χρήστες πρέπει να γνωρίζουν ότι ακομα και με την χρήση του FollowUp, του ελέγχου παρακολούθησης, ένας σημαντικός αριθμός παιδιών που αποτυγχάνουν στο M-CHAT-R δεν θα διαγνωστούν με ΔΑΦ.

Παρόλα αυτα, αυτά τα παιδιά διατρέχουν την πιθανότητα κινδύνου για αλλες αναπτυξιακές διαταραχές ή καθυστερήσεις, και γιαυτό το Followup, ο έλεγχος παρακολούθησης ενδείκνυται για κάθε παιδί που ο έλεγχος ανίχνευσης ειναι θετικός.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από Ειδικούς και από γονείς

Αν ο ανιχνευτικός έλεγχος ειναι θετικός, επιλέξτε τα στοιχεία του τεστ ελέγχου παρακολούθησης Follow-Up, βάσει του σε ποιά στοιχεία απέτυχε το παιδί στο M-CHAT-R. Μόνο αυτά τα στοιχεία, στα οποία απέτυχε αρχικά το παιδί χρειάζεται να χορηγηθούν για να ειναι πλήρης η συνέντευξη.Κάθε σελίδα της συνέντευξης αντιστοιχεί σε ενα στοιχείο του M-CHAT-R.

Το M-CHAT-R μπορεί να χορηγηθεί και να υπολογιστεί το σκορ είτε ως μέρος μιας προληπτικής παιδιατρικής επίσκεψης, και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ειδικούς ή άλλους επαγγελματίες για να εκτιμηθεί η πιθανότητα κινδύνου για ΔΑΦ.

Ο κύριος στόχος του M-CHAT-R ειναι να αυξήσει την ευαισθησία εννοώντας να ανιχνεύσει όσο περισσότερες περιπτώσεις ΔΑΦ ειναι δυνατόν.

Γι’ αυτό, υπαρχει ενα υψηλό ποσοστό ψευδώς θετικό, δηλαδή δεν σημαίνει ότι όλα τα παιδιά που θα βρεθούν με σκορ κινδύνου θα έχουν και τελικά διάγνωσης με ΔΑΦ.

Για να το διευκρινήσουμε, αναπτύξαμε ερωτήσεις Ελέγχου Παρακολούθησης - Follow-Up (M-CHAT-R/F). Οι χρήστες πρέπει να γνωρίζουν ότι ακομα και με το Follow-Up, ένας σημαντικός αριθμός απο τα παιδιά που θα ανιχνεύονται θετικά στο M-CHAT-R, δεν θα διαγιγνώσκονται με ΔΑΦ.

Παρόλα αυτά ομως τα παιδιά αυτά βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο για αλλες αναπτυξιακές διαταραχές, ή καθυστερήσεις, γιαυτό, επιβάλλεται η αξιολόγηση για οποιοδήποτε παιδί ανιχνεύεται θετικό.

Το M-CHAT-R μπορεί να υπολογιστεί σε λιγότερο απο δυο λεπτά.