Το Ιατρείο Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής, λειτουργεί υπό την εποπτεία του του Δρ Δ.Δημητρίου Παπαβασιλείου MD PhD, Παιδίατρο Νευροαναπτυξιολόγο.

Ο Δρ Δημήτρης Δημητρίου-Παπαβασιλείου, Παιδίατρος-Νευροαναπτυξιολόγο,Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει μετεκπαιδευθεί μεταδιδακτορικά στο Πανεπιστήμιο του Yale -ΗΠΑ - Τμήμα Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Robert-Debre-Τμήμα Παιδο-νευρομεταβολικών Νοσημάτων - Παρίσι-Γαλλία.

Είναι Πιστοποιημένος Ειδικός στην Μέθοδο Παρέμβασης Καίριων Δεξιοτήτων για παιδιά με Αυτισμό και Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές, του University of California Santa Barbara, Koegel Autism Center.

Συνεχίζει την στενή του επιστημονική του συνεργασία με Ερευνητικά και Πανεπιστημιακά Κέντρα στις ΗΠΑ, όπως το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Σάντα Μπάρμπαρα, το Πανεπιστήμιο του Γέιλ και το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και μοιράζει την ζωή του μεταξύ Αμερικής και Αθήνας.

Ο Δρ Δημητρίου είναι επίσης Ειδικός Πολιτικός επιστήμονας, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας-Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών με ειδικότητα στις Ανατολικές σπουδές και εξειδίκευση στην Μετανάστευση. Έχει διατελέσει επίσης Λέκτορας στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου σε θέματα Μετανάστευσης, Ισλάμ και άλλων θεμάτων.

Μιλάει 14 ξένες γλώσσες για τις οποίες βραβεύτηκε στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Γλωσσομάθειας.

Είναι  Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής και Μέλος της Αμερικάνικης Εταιρείας Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής.

Τακτικά διενεργούνται επιμορφωτικά σεμινάρια αναφορικά με την ψυχοκοινωνική και εκπαιδευτική εξέλιξη των παιδιών, τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία. Παρακαλώ όπως αποστείλετε email για περισσότερες πληροφορίες drdimi@yahoo.com ή hara-kastani@hotmail.gr .

O Dr Δημήτρης Δημητρίου Παπαβασιλείου MD PhD, εξετάζει και στο Ιατρείο Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής στην Αθήνα, Λεωφόρος Κηφισίας 8, Αμπελόκηποι 11527, τηλέφωνο επικοινωνίας 6947908479 email drdimi@yahoo.com 

Το Κέντρο ασχολείται με διαγνωστικά αντικείμενα στον τομέ­α της Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής, καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό σε ευρύ τομέ­α θεμάτων όπως και την Εφηβιατρική. Συνεργαζόμαστε με καταξιωμένους επιστήμονες στην Ελλάδα, με μόνο σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών και των γονέων τους.