Ιατρείο Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής

Το Ιατρείο Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής, λειτουργεί υπό την εποπτεία του του Δρ Δ.Δημητρίου Παπαβασιλείου MD PhD, Παιδιάτρου Νευροαναπτυξιολόγου.

Έχει ολοκληρώσει την Ειδικότητα της Παιδιατρικής στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, Αθήνα Ελλάδα ενώ εθελοντικά έχει βοηθήσει σε πολλά μέρη σε όλο τον κόσμο όπως Νεπάλ-Κατμαντού, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία αλλά και αλλού.

Ο Δρ Δημήτρης Δημητρίου-Παπαβασιλείου, Παιδίατρος-Νευροαναπτυξιολόγο,Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει μετεκπαιδευθεί μεταδιδακτορικά στο Πανεπιστήμιο του Yale -ΗΠΑ - Τμήμα Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Robert-Debre-Τμήμα Παιδο-νευρομεταβολικών Νοσημάτων - Παρίσι-Γαλλία.

Είναι Πιστοποιημένος Ειδικός στην Μέθοδο Παρέμβασης Καίριων Δεξιοτήτων Pivotal Response Training - PRT για παιδιά με Αυτισμό και Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές, του University of California Santa Barbara, Koegel Autism Center. Είναι Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών με επίπεδο Πιστοποίησης Level V και Διεθνής Συντονιστής Προγραμμάτων για τους Koegel Autism Consultants.

Συνεχίζει την στενή του επιστημονική του συνεργασία με Ερευνητικά και Πανεπιστημιακά Κέντρα στις ΗΠΑ, όπως το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Σάντα Μπάρμπαρα, To Standford Univesity στο Σαν Φρανσίσκο,  το Πανεπιστήμιο του Γέιλ και το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και μοιράζει την ζωή του μεταξύ Αμερικής, Λευκωσίας και Αθήνας.

Ο Δρ Δημητρίου είναι επίσης Ειδικός Πολιτικός επιστήμονας, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας-Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών με ειδικότητα στις Ανατολικές σπουδές και εξειδίκευση στην Μετανάστευση. Έχει διατελέσει επίσης Λέκτορας στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου σε θέματα Μετανάστευσης, Ισλάμ και άλλων θεμάτων.

Μιλάει 17 ξένες γλώσσες για τις οποίες βραβεύτηκε στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Γλωσσομάθειας.

Έχει συγγράψει πάνω από 11 βιβλία ενώ έχει πολυάριθμες έρευνες τόσο σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά όσο και σε Διεθνή Συνέδρια.

Εϊναι Πρόεδρος της Κυπριακής Εταιρείας Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρκής και διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής και Μέλος της Αμερικάνικης Εταιρείας Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής.

Τακτικά διενεργούνται επιμορφωτικά σεμινάρια αναφορικά με την ψυχοκοινωνική και εκπαιδευτική εξέλιξη των παιδιών, τόσο στην Κύπρο, Αθήνα όσο και στην επαρχία. Παρακαλώ όπως αποστείλετε email για περισσότερες πληροφορίες drdimi@yahoo.com .

Μέσω της ΚΕΑΣΠ και της ΕΕΑΣΠ, έχει οργανώσει πάνω από 30 Συνέδρια μεταξύ των οποίων και δύο Διεθνή Συνέδρια, φέρνοντας σε Ελλάδα και Κύπρο, κάποιους από τους διασημότερους και σημαντικότερους Καθηγητές Πανεπιστημίου στον κόσμο, όπως τον Καθηγητή και μέντορά του, Δρ Φρεντ Βόλκμαρ, ο οποίος έβαλε τα κριτήρια του Αυτισμού παγκοσμίως, μετά τον Κάννερ!

O Dr Δημήτρης Δημητρίου Παπαβασιλείου MD PhD, εξετάζει και στο Ιατρείο Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής στην Κύπρο, Λευκωσία, οδός Θεοκρίτου 3, διαμ 203, τηλέφωνο επικοινωνίας 00357-99074834 (Κύπρου,, WhatsApp, Viber) και 0030-6947908479 (Ελλάδος) και email drdimi@yahoo.com,

Το Κέντρο ασχολείται με διαγνωστικά αντικείμενα στον τομέ­α της Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής, καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό σε ευρύ τομέ­α θεμάτων όπως και την Εφηβιατρική. Συνεργαζόμαστε με καταξιωμένους επιστήμονες στην Κύπρο και στην Ελλάδα, με μόνο σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών και των γονέων τους.