0-3 (Μηδέν έως Τριών Ετών) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ κατά Δημητρίου

Βασισμένο στην προώθηση της Επικοινωνίας αλλά και όλων των ικανοτήτων που πρέπει να εξελιχτούν, βασισμένο στα Αμερικανικά Προγράμματα -0-3 Communication based Early Intervention.


Συμμετέχοντες:

Στοχεύει στην εντατική εκπαίδευση των Γονέων που τα παιδιά τους δοκιμάζονται από Αναπτυξιακές Διαταραχές αλλά κυριως για Ειδικούς θεραπευτές, Ψυχολόγους, Εργοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές, Νηπιαγωγούς και Ειδικούς Παιδαγωγούς.


Στόχος Εκπαίδευσης:

Να καταστήσει Ειδικούς και Γονείς, να μπορούν να παρέμβουν αποτελεσματικά σε παιδιά ηλικίας 0-3 ετών, τα οποία είναι σε υψηλό ή διαπιστωμένο κίνδυνο, για κάποια Αναπτυξιακή Διαταραχή.

Η εκπαίδευση θα περιλαμβάνει την διαδικασία Πρώιμης αξιολόγησης, γνώσης ομάδων κινδύνου, βασικών αναπτυξιακών ικανοτήτων και της εξέλιξής τους αλλά κυρίως την εκπαίδευση για την πρακτική εφαρμογή των στόχων για πολύ μικρά παιδιά.

Το πιο δύσκολο να διδάξεις σε ένα παιδί είναι η επικοινωνία. Η επικοινωνία δεν περιορίζεται στον Λόγο αλλά απλώνεται σε όλες τις ικανότητες του παιδιού.

Αν δεν το βάλουμε εκ των προτέρων στόχο, η πραγματική ανάπτυξη του παιδιού σε επικοινωνιακό επίπεδο, μπορεί να καθυστερήσει ή να μην είναι επαρκώς αποτελεσματική.

Στόχος μας, να καταρρίψουμε τον μύθο ότι, η παρεμβαση δεν αρχίζει νωρις. Όλα τα δεδομένα παρέχονται επιστημονικά τεκμηριωμένα και βάση των Αμερικανικών στοιχείων.


Τελικό Σεμινάριο Μαίου:

Στο προγραμμα θα συμμετέχουν εξέχοντες Αμερικανοί καθηγητές και θα ολοκληρωθεί με σεμινάριο τον ερχόμενο Μάιο! Θα υπάρχει μεταφραση στα Ελληνικά.


Ομιλητές:

Τα online σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν κυρίως από τον Δρ Δ. Δημητρίου Παπαβασιλείου MD PhD Παιδίατρο Νευροαναπτυξιολογο και Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής.

Όπου κριθεί απαραίτητο, θα συμμετέχουν κι άλλοι Ειδικοί, με εμπειρία στην Πρώιμη Παρέμβαση, ανά τομέα, όπως πχ Εργοθεραπεία.


Πιστοποίηση και Βεβαίωση:

Το Πρόγραμμα θα πιστοποιηθεί με Δίπλωμα Συμμετοχής από την Ελληνική Εταιρεία Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής- ΕΕΑΣΠ και είναι το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα το οποίο εστιάζει στην επικοινωνία μέσω όλων των ειδικοτήτων και αφορά όλες τις Αναπτυξιακές Διαταραχές, όπως Αναπτυξιακή Καθυστέρηση, Σύνδρομο Ντάουν, Αυτισμό, Γλωσσικές Καθυστερήσεις, Αναπτυξιακά Σύνδρομα κλπ.


Διάρκεια Online Σεμιναρίου:

Τα Σεμιναριακά μαθήματα θα είναι online και θα ολοκληρωθούν με το Τελικό Σεμινάριο τον Μάιο στην Αθήνα.

Οι λεπτομέρειες αναφορικά  με τις τελικές συμμετοχές των Αμερικανών Καθηγητών που θα λάβουν μέρος, θα ολοκληρθωθούν σταδιακά ανάλογα με τη διαθεσιμότητα ταξιδιού του κάθε Καθηγητού.


Το Πρόγραμμα 0-3 θα αρχίσει στις 12 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί τον Μάιο με το Τελικό Σεμινάριο. Συνολικά θα υπάρχουν 80 ώρες εκπαίδευσης.


Τρόπος Συμμετοχής:

Το Πρόγραμμα θα γίνεται με αποστολή κωδικών για Online Παρακολούθηση των Συμμετέχοντων, σε δικό τους χρόνο.Η Παρακολούθηση, θα πρέπει να ολοκληρωθεί, μάξιμουμ, εως ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση του Τελικού Σεμιναρίου. Κατόπιν, το Πρόγραμμα θεωρείται αποπερατωθέν.

Για να δοθεί η Πιστοποίηση, πρέπει κάποιος να έχει παρακολουθήσει όλες τις ώρες, όπως αυτές προκύπτουν από το Online σύστημα Συμμετοχής


Προκαταρκτικό προγραμμα :

Εισαγωγή στην Πρώιμη Παρέμβαση

Προγράμματα Πρωιμης Παρεμβασης

Ανάλυση και εξήγηση εφαρμογής

Παρέμβαση βασισμένη στην Επικοινωνία - Λεκτική και Εξωλεκτική

Ομάδες κινδύνου: Τα Ευάλωτα παιδιά

Στρατηγικές παρέμβασης

Η Εκπαίδευση και η θέση του Ειδικού στην Πρώιμη Παρέμβαση

Αναπτυξιακές διαταραχές και Πρώιμη Διάγνωση

Αξιολόγηση Στόχων Πρώιμης Παρεμβασης

Αξιολόγηση Οικογενείας στα Πλαίσια Προγραμμάτων Πρώιμης Παρέμβασης

Χρήση της Εκπαίδευσης Καίριων Δεξιοτήτων PRT-Pivotal Response Training, για Πρώιμη Παρέμβαση 0-3, σε παιδιά με υψηλό κίνδυνο Αυτιστικής Διαταραχής.

Αναπτυξιακή Εξέλιξη των Ικανοτήτων ανά τομέα με έμφαση στην Επικοινωνία

Πρακτικές Πρώιμης Παρέμβασης από βρέφη ως νήπια 0-3 ετών σε:

Αδρή Κινητικότητα

Λεπτή Κινητικότητα

Γνωσιακή και αντιληπτική ικανότητα : οπτική λεκτική εξωλεκτική αφής

Λεκτική εκφραστική ικανότητα

Συμπεριφορά και Κοινωνικές Δεξιότητες

Πρώιμη Προετοιμασία για ένταξη σε Σχολικά πλαίσια


Το προγραμμα συνοδεύεται δωρεάν από το νέο βιβλίο Εγχειρίδιο του Προγράμματος το οποιο αποτελεί και οδηγό δράσης.

Αν κάποιος δεν επιθυμεί να συμμετέχει στο Πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης, μπορεί να προμηθευτεί μόνο το βιβλίο, με κόστος 40 ευρώ.


Το κόστος του Συνολικού Σεμιναρίου είναι 300€ ανά άτομο μαζί με ΦΠΑ μέχρι την 1 Φεβρουαρίου και 350 ευρώ μετά τις 10 Φεβρουαρίου και περιλαμβάνει και την συμμετοχή στο τελικό σεμινάριο που θα γίνει τον Μάιο.


Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ συμπληρώστε την ηλεκτρονική αίτηση που παραθέτουμε. Εναλλακτικά, επικοινωνειστε στο τηλ 6994138988 κα Μαρία Κρεμμύδα - Γραμματεία Οργάνωσης Σεμιναρίου.

Επίσης με εμαιλ στο drdimi@yahoo.com και με ηλεκτρονικες αιτήσεις που παραθέτονται στο www.autismos.org και στο www.paidiatriki.com


Σας θυμίζουμε επίσης το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Λογοθεραπευτών PROMPT στις 17-19 Μαρτίου και το Ετήσιο Σεμινάριο της ΕΕΑΣΠ τον Απρίλιο.

Με εκτίμηση,ΔΔΠ

Αιτήσεις Συμμετοχής στο 0-3 Πρόγραμμα Πρώιμης Αναπτυξιακής Παρέμβασης της ΕΕΑΣΠ

Κόστος 300 ευρώ μέχρι 1 Φεβρουαρίου 2017

Ιδιότητα Συμμετέχοντος

Επιθυμείτε Απόδειξη ή Τιμολόγιο;